Visszatekintés "A mustár magjai" bemutatóira

  • Beküldve: 2015-12-09 07:04
  • ( admin)

A hétvégén lezajlottak "A mustár magjai" című új könyvem első hivatalos bemutatói. December 4-én, este 6 órakor Budapesten, a Lilaköd Könyveskávézóban találkoztunk, a Garbó Kiadó jóvoltából. A kedves, hangulatos helyet teljesen megtöltöttük és igazán kellemes néhány órát töltöttünk együtt. Beszélgetőtársam ezen az estén Szél Ildikó volt, a könyv szerkesztője, akivel nagyon izgatottan, de nagyon boldogan mutattuk be közös munkánk gyümölcsét.

Beszélgettünk a történet születéséről, megosztottunk néhány kulisszatitkot is a megjelentekkel, s felolvastunk néhány részletet a könyvből. A hivatalos részt kötetlen, baráti együttlét követte, koccintással, dedikálással.

Másnap, december 5-én, már a délelőtti órákban úton voltam Miskolc felé. Szülővárosomban egy megbeszélést követően, közös ebédet költhettem el gyerekkori barátommal, Dudás Andreával, aki egyben a miskolci könyvbemutató moderátora is volt. Együtt érkeztünk meg délután fél 3-kor a Helynekembe, mely a maga különleges hangulatával, immáron visszatérő helyszíne bemutatóimnak. Különös örömöt jelentett számomra, hogy a közönség soraiban rég nem látott, kedves ismerősöket is üdvözölhettem, akiknek ezúton is külön köszönöm, hogy megtiszteltek jelenlétükkel.

A program hivatalos része a budapesti bemutatóhoz hasonlóan zajlott, felolvasásokkal, kérdésekkel tarkítva, ám a közönség, nagyrészt kedves barátokból álló összetétele következtében, hamar átfordult kötetlen formába, egy kellemes ital melletti beszélgetésbe.

Összegezve elmondhatom, hogy nagyszerű hangulatú két nap áll mögöttem, melyet külön köszönök szerkesztőmnek, Szél Ildikónak, Máté Gabriellának, a Garbó Kiadó főszerkesztőjének, a miskolci Helynekem egész stábjának, Dudás Andreának, a nagyszerű barátnak és házigazdának, végül, de nem utolsósorban pedig minden kedves olvasómnak, akiknek szeretete életem minden percében támogat!

Szeretettel kívánok mindenkinek áldott adventi készülődést és jó olvasást!

Szőke Lídia